srijeda, 7. kolovoza 2013.

Internet nasilje-ASK.FM: Djevojčica (14) se objesila zbog interneta

 Ružna je...a kučko, ubij se i svi će biti sretni. Izvrši samoubistvo i svima ćeš učiniti uslugu - bili su neki od komentara upućeni britanskoj tinejdžerki Hani Smit (14) na sajtu Ask.fm


Tinejdžerka Hana Smit (14) iz Britanije izvršila je samoubistvo vješanjem zbog toga što su je maltretirali i omalovažavali na popularnom internet sajtu Ask.fm. Djevojka iz gradića Lutervort odlučila je da sebi oduzme život zbog uvredljivih komentara nakon što je na tom sajtu postavila fotografiju i tražila savjet u vezi s ekcemom.
Ružna je…a kučko, ubij se i svi će biti srećni. Izvrši samoubistvo i svima ćeš učiniti uslugu. Patetična emo devojko, izvrši samoubistvo – samo su neki od komentara koji su postavljeni anonimno na popularnom sajtu.
Očajni otac tinejdžerke Dejvid Smit zahtjeva pokretanje odgovarajuće akcije protiv sajta na kojem je njegova ćerka tražila pomoć, a dobila ogroman broj užasavajućih poruka zbog kojih je odlučila da se objesi.
- Koliko još tinejdžera treba da se ubije zbog onlajn zlostavljanja prije nego što se preduzme nešto. Ti bolesnici se kriju iza monitora i pod maskom anonimnosti dok zlostavljaju tinejdžere– izjavio je Smit.
Inače, Ask.fm ima oko 60 miliona korisnika širom svijeta. Članove koji imaju kreiraan profil mogu da komentariše bilo ko, to jest tu mogućnost imaju i neregistrovani članovi.
(Grixonline.blogspot.comTelegraf.rs / Izvor: Mirror.co.uk)

Nema komentara:

Objavi komentar